Держава змінює процедуру отримання державних грантів

Для спрощення процедури отримання державного гранта для здобуття вищої освіти держава вносить певні зміни до цієї процедури, а саме:

  • студентові не потрібно подавати заявку через особистий електронний кабінет вступника;
  • студентові не потрібно відкривати спецрахунок у банку;
  • студентові не потрібно власноручно здійснювати переказ коштів на рахунок університету.

У період з 15 вересня до 05 листопада студент підтверджує надання йому державного гранта через мобільний застосунок “Дія”. Після підтвердження до “Дії” надійде сертифікат, який вступник муситиме підписати своїм КЕПом через “Дія.Підпис”. Після цього грант першого року двома траншами переводитиметься безпосередньо на рахунок університету: 50% до 01 грудня, решта 50% — до 01 квітня. Подавати заявку на продовження гранта потрібно буде на початку кожного наступного курсу в період між 01 і 30 вересня.

!!! Якщо у Вас немає застосунку “Дія” на ґаджеті або Ви не можете (або не хочете, наприклад, з релігійних міркувань ) активувати “Дія.Підпис”, отримати грант Ви не зможете.

!!! Усе зазначене стосується лише процедури отримання й використання гранта. Розмір гранта, порядок його обчислення, категорії осіб, які мають право на його здобуття, розміри балів НМТ для отримання гранта залишаються незмінними.

Першоджерело – постанова Кабінету Міністрів України (клікабельно).

Телеграм-канал ПК КНЛУ: https://t.me/pk_vstup

Чат ПК КНЛУ: https://t.me/knlu_pk